Kantoor drafbaan, Hilversum (1925)

Verwijzing 3

Het ‘Huisje van Dudok’, zoals dit gebouwtje bekend is geworden, stond aanvankelijk op het terrein van de Hilversumse drafbaan, aan de kant van de grote tribune ter hoogte van de finishlijn. Het kleurrijke gebouw dateert oorspronkelijk van 1925 en is in gebruik geweest als toegangskaartenkantoor, kleedruimte voor pikeurs, als vergaderruimte en als kantoor van de directeur van het Sportpark.

In 1998 is de drafbaan van Hilversum na vele noodlijdende jaren gesloopt, om plaats te maken voor het Europese hoofdkwartier van Nike. Ook dit Dudok-monument is daarbij gesneuveld, maar het werd in 2000 een paar honderd meter verderop nagebouwd, onder leiding van architect Baddy Hartman.

Deze exacte Dudok-kopie, met het karakteristieke rieten dak, staat nu tegenover de tribune van de atletiekbaan, ook een schepping van Dudok uit 1920. De moderne aanbouw aan de westzijde is uiteraard niet van Dudok, maar van Hartman. Het pand wordt nu gebruikt door Castanea Bedrijfsmakelaarsdij.

Tekst gebaseerd op website Gooise Atletiek Club en www.tgooi.info

fotoklik

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s