18e woningbouwcomplex, Hilversum (1931)

verwijzing-3

Het 18e woningbouwcomplex in Hilversum-Oost werd gebouwd in 1931. Het bestaat uit enkele tientallen woningen in de Jupiterstraat en de Saturnusstraat. De woningen hebben relatief weinig echte Dudok-kenmerken. Blikvanger zijn de ramen op de eerste verdieping, die aaneengesloten doorlopen over de volle breedte van het woonblok. Op de hoeken van elk blok plaatste Dudok de woningen dwars op de overige. Twee lange woonblokken aan de Jupiterstraat, waarvan het schuine pannendak al op de eerste verdieping begint, worden in het midden onderbroken door een enkele woning waarvan de voorgevel doorloopt tot aan de tweede verdieping.

fotoklik

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s