Rehobothschool, Hilversum (1881-1931)

verwijzing-3

Eén van Dudoks voorgangers in Hilversum, gemeentearchitect J. Rietbergen, bouwde in 1881 een school aan de Neuweg in opdracht van de Vereeniging tot Stichting en Instandhouding van Christelijke Scholen voor Lager Onderwijs en ULO. Een halve eeuw later werd het pand, inmiddels bekend als de Rehobothschool, grondig verbouwd onder leiding van Dudok. De contouren van het gebouw bleven goed herkenbaar, maar verder is op de foto’s duidelijk te zien dat het pand in 1931 ingrijpend werd aangepast. De ULO, later MAVO, was tot 1985 in gebruik en was onder anderen de school van Veronica-dj Willem van Kooten, alias Joost den Draaijer. Daarna was het pand onder meer in gebruik door Versa en door de lokale omroep.

fotoklik

year1931

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s