Basil Villa, Calcutta (1936)

Verwijzing 3

In 1936 ontwierp Dudok een groot recreatiecentrum met bioscopen en een hotel in het centrum van Calcutta, India. Die opdracht werd hem gegund door directeur S. A. Basil van Humayan Properties Ltd. Basil was zo onder de indruk van Dudoks werk dat hij hem vroeg ook een villa te ontwerpen, waar hij zelf in ging wonen. De villa is gebouwd, maar Dudok zelf heeft het werk na zijn voltooiïng nooit gezien.

Net als het recreatiecentrum is ook Basil Villa in de loop der jaren in verval geraakt. Er zijn maar weinig foto’s van. Pottenkijkers zijn er niet erg welkom. Het pand wordt nog steeds bewoond maar dreigt te worden gesloopt door de lokale overheid.

fotoklik

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s