Bors van Waveren & Van der Ghiessenstraat, Amstelveen (1936)

verwijzing-3

In Amstelveen zijn vooral de twee kleine en duidelijk herkenbare flatgebouwen aan de Keizer Karelweg bekend als werken van Dudok. Ze werden opgeleverd in 1957. Maar de Hilversumse bouwmeester ontwierp al ruim voor de oorlog een complex van 24 middenklassewoningen in de Amstelveense wijk Elsrijk. De meeste huizen staan in de Bors van Waverenstraat, enkele in de Van der Ghiessenstraat. Ze dateren van 1936.

De strakke rij vierkante ramen op de eerste verdieping zijn typisch Dudok, net als de voordeuren en erkers met hun overhangende platte daken. Ook de garage met ronde ramen en overkapte brandgang in de Van der Ghiessenstraat is vintage Dudok. Verder valt het gebruik van zwarte bakstenen op, aan de basis van de bekende gele steen.

fotoklik

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s