Park Zorgvlied, Tilburg (1936-1938)

verwijzing-3

De gemeente Tilburg besloot in de vroege jaren 30 van de vorige eeuw aan de westelijke rand van de stad een woonwijk te bouwen met fraaie, ruime huizen voor de beter gesitueerde burgers: Park Zorgvlied.

De ontwikkeling van de wijk verliep tamelijk moeizaam. Het duurde lang voor de wijk voltooid was en nog langer voor alle huizen verkocht waren.

Dat gold ook voor de 44 herenhuizen die Dudok ontwierp in opdracht van P. van Grootels Bouw-, Exploitatie- en Handelsmaatschappij. Met die 44 huizen dichtte deze projectonwikkelaar verscheidene open plaatsen in de wijk, ontstaan door eerdere mislukte projecten. De huizen werden in 1937 en 1938 opgeleverd. Ze waren ruim, modern, voorzien van centrale verwarming en klassiek van indeling. Met name de kenmerkende hoge hoekpanden van enkele blokken vormen een opvallend stedenbouwkundig accent; hierdoor vormden deze panden een soort ingang van de straat.

fotoklik

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s