21e woningbouwcomplex, Hilversum (1947-1949)

verwijzing-3

Het 21e woningbouwcomplex in Hilversum is een vrij klein en onopvallend complex in de Sperwerstraat en de Buizerdstraat. Het is gebouwd in de wederopbouwjaren 1947-1949 en is een goed voorbeeld van de soberheid en doelmatigheid van het na-oorlogse bouwen. In de Sperwerstraat staan vooral eengezinswoningen, hier en daar ‘op zijn Dudoks’ afgewisseld door een dubbel pand met een extra verdieping, zodat de horizontale zichtlijn langs de rij woningen aan het eind en het begin wordt onderbroken. In de Buizerdstraat staan, tegenover elkaar, twee ruime twee-onder-één-kapwoningen in een afwijkend ontwerp.

fotoklik

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s