25e woningbouwcomplex, Hilversum (1950-1956)

verwijzing-3

Het 25e woningbouwcomplex dat door Dudok werd ontworpen was het laatste en het grootste complex van zijn hand in Hilversum. De bouw duurde maar liefst zes jaren: van 1950 tot 1956. Het enorme complex aan de noordoostelijke rand van Hilversum bestaat uit flatwoningen in de Erfgooiersstraat, flats en eengezinswoningen in de Graaf Wichmansraat, eengezinswoningen in de Hertog Aelbrechtstraat, flatwoningen en negen ateliers in de Jacob van Campenlaan, flats en winkels in Leemkuilen, flats en eengezinswoningen aan de Oomes Coolenstraat en eengezinswoningen aan de Van Nijenrodestraat. Leemkuilen was het hart van het project. Het werd, evenals de flats aan de Erfgooiersstraat, gesloopt in 2007-2008. De andere woningen zijn inmiddels gerenoveerd.

fotoklik

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s