Drukkerij De Boer, Hilversum (1958-1961)

Verwijzing 3

Samen met zijn collega R.M.H Magnée ontwierp Dudok in 1958 de zetterij, drukkerij, kantine en kantoren van de voormalige Drukkerij en Uitgeverij C. de Boer NV, aan de Vreelandseweg in Hilversum en bijbehorende garage met dienstwoningen aan de Zeverijnstraat. Drie jaar later werd het complex uitgebreid met een hal  voor rotatiepersen en kantoorruimte.  In 1964 is het drukkerijcomplex deels gerenoveerd. Het goudkleurige beeld van Mercurius is in 1958 gemaakt door beeldhouwer D. Stins.

In 2007 kwam het complex leeg te staan, na het vertrek van de Roto Smeets Group. Later is het aangekocht door NedVast Projectontwikkeling. De gerenoveerde panden bieden nu onderdak aan een groot aantal bedrijven.

Tekst vrij naar www.tgooi.info

fotoklik

3 gedachtes over “Drukkerij De Boer, Hilversum (1958-1961)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s