C&A winkelpand, Hilversum (1962)

Verwijzing 3

In 1962 ontwierp Dudok, toen al met pensioen als stadsarchitect van Hilversum, een nieuw winkelpand voor C&A in het centrum van de mediastad. Volgens Dudok-kenner Herman van Bergeijk borduurde de bouwmeester daarbij voort op een ontwerp voor een nieuwe Bijenkorf in Rotterdam, dat hij al tijdens de oorlog gemaakt nadat de Bijenkorf uit 1930 door het bombardement op de Maasstad zwaar beschadigd was geraakt: de winkel kreeg een benedenverdieping met veel glas, een middendeel verscholen achter een betonnen facade met evenredig verdeelde vierkante vensters, en een bovenverdieping met een naar achteren wijkende glazen voorgevel en een dakterras.

fotoklik

Een gedachte over “C&A winkelpand, Hilversum (1962)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s