Flatgebouwen Van Boshuizenstraat, Amsterdam (1957-1964)

verwijzing-3

Tijdens de na-oorlogse stadsuitbreiding in Amsterdam-Zuid, richting Amstelveen, ontwierp Dudok een aantal flatgebouwen aan de Van Boshuizenstraat. Hoewel de werken niet echt onderscheidend zijn is de hand van Dudok wel degelijk te herkennen in deze bouwblokken met zadeldak en ritmisch geplaatste schoorstenen, die door de dakrand heen snijden. Ook de geprononceerde stroken baksteen in twee kleuren en de okergele vlakken zijn kenmerken van Dudok.

Tekst uit www.bonas.nl 

fotoklik

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s