Modehuis Voss, Hilversum (1963-1966)

verwijzing-3

Recht tegenover het door Dudok ontworpen winkelpand van C&A, aan de Kerkstraat in Hilversum, staat nòg een fors winkelpand waar de naam van de Hilversumse bouwmeester aan hangt. Nu is het de zetel van de Rabobank, maar midden jaren zestig was het een vlaggenschip van het destijds beroemde Modehuis Voss.

De winkel van Voss was het resultaat van een grondige verbouwing van een bestaand winkelperceel, halverwege de jaren ’60. De oorspronkelijke winkelpanden staan in de fotocollage, rechts onder. Eigenlijk kan je beter van nieuwbouw spreken, als je het verschil tussen oud en nieuw ziet.

Het nieuwe pand is een ontwerp van architectenbureau Dudok en Magnée. Of en in hoeverre Dudok zèlf nog bij het ontwerp betrokken is geweest, is onzeker. De vierkante ramen aan de kopse kant links van de voorgevel, en rechts achterin de nu doodlopende Koornstraat, doen een beetje aan Dudok denken. Maar veel bijzonders is het pand niet. Toch staat het in Van Bergeijks standaardwerk ‘W. M. Dudok’ te boek als een werk van de beroemde Hilversumse bouwmeester. En daarom mag het hier natuurlijk niet ontbreken.

Met dank aan de leden van de Facebookgroep Hilversum in Oude & Nieuwe Foto’s

fotoklik

Hergebruik van deze foto’s is toegestaan met de vermelding: foto ©dudok.org of (zwart-wit beelden) foto http://www.gooienvechthistorisch.nl

Een gedachte over “Modehuis Voss, Hilversum (1963-1966)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s