Politiepost Larenseweg, Hilversum (1916)

Verwijzing 3

De voormalige politiepost met portaal, toilet, cel en wachtlokaal is gebouwd in 1916, naar een ontwerp van de toenmalige directeur gemeentewerken W.M. Dudok. Het betreft waarschijnlijk het eerste gerealiseerde, door Dudok ontworpen gebouw in de gemeente Hilversum. Het pandje is gebouwd in een voor het vroege werk van Dudok karakteristieke, aan de Amsterdamse School verwante bouwtrant. De houten politiepost stond oorspronkelijk aan de Kerkbrink en is in zijn geheel verplaats naar de huidige locatie, waar het de functie heeft van kapperszaak.

Tekst: hilversum.geotalk.nl

fotoklik

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s