Warenhuis De Bijenkorf, Rotterdam (1929-1930)

Verwijzing 3

De oude Bijenkorf van Rotterdam, ontworpen door Dudok, werd in 1930 geopend en was het grootste en modernste warenhuis van Europa. Een sprookjespaleis van glas en steen, vol luxe producten uit de hele wereld. In mei 1940 werd het gebouw grotendeels verwoest door het Duitse bombardement op Rotterdam. Midden jaren vijftig werd het restant afgebroken en sindsdien is dit meesterwerk van ’s lands beroemdste bouwmeester in de vergetelheid geraakt. Deze documentaire, ‘Stad van licht’, brengt Dudoks Bijenkorf weer tot leven met unieke filmbeelden, prachtige foto’s en mooie verhalen. Hier vindt u een schitterende 3D-animatie van het gebouw.

foto’s collectie Jan Sluijter: http://www.jansluijterphotography.com. Video Peter Veenendaal

fotoklik

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s