Zand- en zoutbunkers, Hilversum (1940-1946)

Verwijzing 3

Bunkers bedoeld voor opslag van zout en zand, ter bestrijding van winterse gladheid.
Het gebouw overbrugt het hoogteverschil tussen havenstraat en de Oude Haven. De vulling van de bunkers gebeurde aan de bovenkant (straatzijde Havenstraat); het inladen van zand en zout aan de lagere kade aan de Oude haven. De bunkers zijn een Rijksmonument.

Restauratie en herbestemming in 2002-2003; architect: Marijnusse Architectuur
In 2011 is een gedeelte nieuwbouw – horeca paviljoen – toegevoegd, aan de bovenzijde (hoek Havenstraat – Taludweg), eveneens een ontwerp van Marijnusse Architectuur uit Utrecht.

De bunker zelf is voor een symbolisch bedrag verpacht aan een ondernemer, die de bunker heeft laten restaureren en er zijn aquariumspeciaalzaak in heeft gevestigd, alsmede een openbaar toegankelijke “waterwereld”. Sinds 2011 is in de nieuwbouw restaurant Parc gevestigd.

fotoklik

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s