Drukkerij De Boer, Hilversum (1958-1961)

Verwijzing 3

Samen met zijn collega R.M.H Magnée ontwierp Dudok in 1958 de zetterij, drukkerij, kantine en kantoren van de voormalige Drukkerij en Uitgeverij C. de Boer NV, aan de Vreelandseweg in Hilversum en bijbehorende garage met dienstwoningen aan de Zeverijnstraat. Drie jaar later werd het complex uitgebreid met een hal  voor rotatiepersen en kantoorruimte.  In 1964 is het drukkerijcomplex deels gerenoveerd. Het goudkleurige beeld van Mercurius is in 1958 gemaakt door beeldhouwer D. Stins.

In 2007 kwam het complex leeg te staan, na het vertrek van de Roto Smeets Group. Later is het aangekocht door NedVast Projectontwikkeling. De gerenoveerde panden bieden nu onderdak aan een groot aantal bedrijven.

Tekst vrij naar www.tgooi.info

fotoklik

2 gedachtes over “Drukkerij De Boer, Hilversum (1958-1961)

  1. Leuk om eens weer te zien, persoonlijk ben ik begonnen toen ik 14 jaar was en de drukkerij had de naam de Mercuur een paar jaar later ging de Mercuur samen met den helder en de naam werd toen de Boer en betrokken wij een nieuw pand aan de zeverijnstraat in Hilversum. jaren daar na werden wij Roto Smeets dat u failliet is. bij elkaar heb ik bij dit bedrijf bijna 45 jaar gewerkt. Maar mijn afscheid verdiende niet de schoonheidsprijs. Ik ben nu 80 jaar en heb in mijn leven de op en neergang van dit bedrijf meegemaakt. Maar mijn sympathie gaat wel uit naar al die medewerkers die nu op straat komen te staan bij het failliet van Roto Smeets.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s