De Nederlanden van 1845, Arnhem (1937-1939)

Verwijzing 3

In 1937 ontwierp Dudok een nieuw hoofdkantoor voor het verzekeringsbedrijf De Nederlanden van 1845 in Arnhem. De licht gekromde voorgevel van het kantoor volgt de flauwe bocht in de straat. Volgens Dudok-kenner Herman van Bergeijk gebruikte Dudok een skelet van gewapend beton dat zo goed was weggewerkt dat het aan de buitenkant niet zichtbaar is. Het glazen trappenhuis op de hoek contrasteert volgens Van Bergeijk met de horizontale lijnen in de voorgevel. Het gebouw is nog steeds volop in gebruik, onder meer door uitzendbureau Randstad.

Tekst vrij naar W.M. Dudok, Herman van Bergeijk.

fotoklik

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s