De onechte kinderen van Dudok

Direct naar het overzicht? Klik op dit plaatje…

door Peter Veenendaal

Waar je ook bent in de wereld, overal zie je werk van architecten die geïnspireerd zijn geraakt voor Dudok. De een laat dat zien met een opvallende knipoog in het ontwerp, de ander probeert de Hilversumse bouwmeester tot in de kleinste details te evenaren.

Ook nu nog wordt er in Nederland regelmatig nieuwbouw gerealiseerd in de stijl van Dudok. Elders in de wereld zijn vele tientalen werken te vinden die door Dudok gebouwd hadden kunnen zijn. Hadden kunnen. Want tot zijn spijt heeft Dudok zelf niet veel in het buitenland gerealiseerd. Zijn oeuvre over de grens bleef beperkt tot een hotel met bioscopen en een villa in Kolkota, India, en een studentenhuis in Parijs. Maar zijn gedachtengoed reikte veel verder en is door tientallen vakbroeders ter wereld uitgedragen.

Dat is de inspiratiebron voor de nieuwe serie: ‘Inspired by Dudok‘, over de onechte kinderen van Willem Marinus Dudok. Klik hier voor het overzicht. Het aantal werken is nu nog beperkt, maar zal de komende tijd worden uitgebreid. Heeft u zelf een tip over een fraai ‘onecht kind van Dudok’? Mail het ons via de contactpagina.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s