Landhuis De Schoppe, Hengelo (1920-1921)

verwijzing-3

Het landhuis De Schoppe, tegenwoordig “De herrezen jager”, werd gebouwd in 1920-1921 naar een ontwerp van Dudok, in opdracht van de familie Willink. Het huis is ontworpen in de stijl van de Amsterdamse School en ligt aan de doorgaande weg tussen Hengelo en Enschede.

Volgens de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed is het landhuis van architectuurhistorisch en stedenbouwkundig belang om drie redenen: Ten eerste “als voorbeeld van een vroeg ontwerp van Dudok die zijn ontwerpen toen nog inspireerde op de Amsterdamse School, waarbij zijn karakteristieke manier om verschillende bouwvolumes samen te voegen echter al duidelijk wordt”. Ten tweede vanwege de gaafheid. En ten derde vanwege de beeldbepalende ligging aan de Enschedesestraat. Het landhuis is een rijksmonument.

fotoklik

Tekst: Rijksmonumenten.nl

Een gedachte over “Landhuis De Schoppe, Hengelo (1920-1921)

  1. In mijn Wendingen 1924 (zesde jaargang nr.8) staat een foto van dit huis met bouwtekening.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s