Minckelersschool, Hilversum (1927)

verwijzing-3

De Minckelersschool in Hilversum is gebouwd in 1927. Twee jaar later is er een kleuterschool aangebouwd, in de hoek van de kruising Minckelerstraat-Jan van der Heijdenstraat; de Nelly Bodenheimschool.

De blokkencompositie van het schoolgebouw mondt uit in een toren. Deze toren kijkt uit over het hele buurtje. Met deze stijl van blokken stapelen, ‘het romantisch kubisme’ is Dudok beroemd geworden. Zijn raadhuis is ook een compositie ‘blokken’ die uitkomt bij een toren. De toren is vanuit het Zwaluwplein goed te zien.

Tekst deels overgenomen van www.dudokwonen.nl

fotoklik

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s