Villa Dr. P. C. Borst, Hengelo (1925-1927)

verwijzing-3

Kort na de oplevering van landhuis De Schoppe, net buiten Hengelo, kreeg Dudok de opdracht voor de bouw van villa in diezelfde stad. Opdrachtgever was chirurg en gyneacoloog dr. P. C. Borst. Het huis, vlakbij het station van Hengelo, werd in 1927 opgeleverd. Het was in alle opzichten anders dan het eerder genoemde landhuis. Dudok was bij dit ontwerp duidelijk geïnspireerd door het werk van zijn Amerikaanse collega Frank Lloyd Wright. De kern van de villa bestaat uit een hoog blok, aan de voor- en achterkant geschraagd door een lager blok: voor de garage, achter de woonkamer. De ingang wordt gemarkeerd door een stoere hoge schoorsteen, die zo karakteristiek is voor de ontwerpen van Dudok, net als de overstekende daken. In het pand zit nu een verzekeringsbedrijf.

fotoklik

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s