Julianaschool en Catharina van Renesschool, Hilversum (1925-1927)

verwijzing-3

De Julianaschool aan de Hilversumse Eikbosserweg en de Catharina van Renesschool aan de Egelantierstraat zijn tweelingscholen, gebouwd tussen 1925 en 1927. Bouwmeester Dudok plaatste ze langs de buitenranden van een driehoekig terrein, zodat omsloten buitenspeelplaatsen ontstonden.

Hoewel met elkaar verbonden, hadden de twee scholen volstrekt verschillende karakters die – zoals meestal bij Dudok – te maken hadden met functionaliteit. De Catharina van Renesschool was een kleuterschool, een laag gebouw met vriendelijke, schuine daken. De Julianaschool was een christelijke MULO. De hoogte van de verschillende blokvormige modules en het platte dak geven deze school een strengere uitstraling.

De speelplaatsen van beide scholen waren strikt gescheiden, omdat “te intensief contact tussen beide onderwijsstromen tot ongewenste situaties zou leiden”.

fotoklik

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s