Nassauschool, Hilversum (1928)

Verwijzing 3

In 1928 worden de Nassauschool en een bijbehorende congiërgewoning in gebruik genomen, aan de Merelstraat in Hilversum. De school verkeert in uitstekende staat. Het is een Rijksmonument. Volgens de deskundigen van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed is het een ontwerp dat kenmerkend is in de ontwikkeling van het oeuvre van Dudok, vanwege “de gematigd-gevarieerde toepassing van horizontaliserende en verticaliserende, blokvormige bouwvolumes met karakteristieke luifelpartijen, markante schoorsteen en de introductie van stalen vensterpartijen”.

Een hele mond vol, maar het verklaart volgens de deskundigen waarom het gebouw belangrijk is, “uit architectuurhistorische en stilistisch oogpunt”.

De Nassauschool is onderdeel van het 10de gemeentelijke woningbouwcomplex van Dudok uit 1927. Het groen aan de achterzijde van de school aan de noordkant is in 1928 afgesloten met woningen van het 12de gemeentelijke woningbouwcomplex.

Bronnen:

Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en www.tgooi.info.

fotoklik

Een gedachte over “Nassauschool, Hilversum (1928)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s