16e woningbouwcomplex, Hilversum (1930)

verwijzing-3

In 1930 werd een complex van 29 woningen gebouwd in de Mussenstraat in Hilversum, deels langs de spoorlijn naar Amersfoort en deels tegenover de toenmalige gemeentewerf. De woningen zijn begin deze eeuw gemoderniseerd.

De Mussenstraat is opgenomen in de Jong Dudok wandelroute van de ANWB. Woningcorporatie Dudok Wonen schrijft hierover: “Dudok ontwierp in de Mussenstraat zorgvuldig gecreëerde hoekpartijen; ze omvatten de lijnrechte rijtjeshuizen. De lange, hellende daken op de hoek zijn een opmaat voor de verticale volumes die de lucht insteken. Deze bouwblokken zijn, zelfs vanuit een voorbijrijdende trein, in een oogopslag te vatten.”

Tekst deels afkomstig van www.dudokwonen.nl

fotoklik

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s