Jac. P. Thijsseschool, Hilversum (1952-1954)

Verwijzing 3

Surfend op de na-oorlogse geboortegolf werd in 1953 een nieuwe lagere school geopend in de Hilversumse Eksterstraat; de Dr. Jac. P. Thijsseschool. Deze creatie van Dudok werd niet zo gewaardeerd door de Gooi en Eembode: “Wie de school binnentreedt slaat de schrik om het hart. Hij blikt in een gang, oneindig lang, waar achter elkaar acht klassen op uitmonden. Moet hier het kind op zijn gemak worden gesteld en zich thuis voelen?”

Toch deed de school tot midden jaren negentig van de vorige eeuw dienst. Toen fuseerde de Jac. P. Thijsseschool met de Spinozaschool tot basisschool De Dubbeldekker. Dudoks schoolgebouw aan de Eksterstraat werd gesloopt.

fotoklik

Een gedachte over “Jac. P. Thijsseschool, Hilversum (1952-1954)

  1. Ik zat in de jaren 50 op de jac.p.thijsseschool, als 4 jarige in 1956 naar de kleuterschool en tot 1960 in de 4e klas, waarna ik naar Amersfoort verhuisde. Tegenover de schoolingang in de Eksterstraat stond, ik meen op nummer 22 of 24, een enorm groot aquarium. Wat namen die me te binnen schieten, juffrouw Vis, meester Wind, meester Maas, die gaf later les op de handelsavondschool aan de nassaulaan en die er best lol in had toen hij op een terras in Lage Vuursche zat en ik met een steigerend paard dat terras molde, hahaha. Medeleerlingen waren o.a. Johan Noordijk, Coby Stroes, Peter Sterkenburg die wat had met gipsen beeldjes, Ferry met een kunstoog, Hans Hagen, Tilly, Baardman, Boog. Ik woonde toen in de Buizerdstraat, het huis met de rode deur. Groet Wim uit Beerta.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s