Jac. P. Thijsseschool, Hilversum (1952-1954)

Verwijzing 3

Surfend op de na-oorlogse geboortegolf  werd in 1953 een nieuwe lagere school geopend in de Hilversumse Eksterstraat; de Dr. Jac. P. Thijsseschool. Deze creatie van Dudok werd niet zo gewaardeerd door de Gooi en Eembode: “Wie de school binnentreedt slaat de schrik om het hart. Hij blikt in een gang, oneindig lang, waar achter elkaar acht klassen op uitmonden. Moet hier het kind op zijn gemak worden gesteld en zich thuis voelen?”

Toch deed de school tot midden jaren negentig van de vorige eeuw dienst. Toen fuseerde de Jac. P. Thijsseschool met de Spinozaschool tot basisschool De Dubbeldekker. Dudoks schoolgebouw aan de Eksterstraat werd gesloopt.

fotoklik

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s