Parkflats, Bussum(1951-1956)

Verwijzing 3

In Bussum, een van de buurgemeenten van Hilversum waar Dudok regelmatig opdrachten aannam, ontwierp hij begin jaren vijftig aan appartementencomplex vlakbij station Naarden-Bussum. Het complex is vanuit de trein goed te zien en is herkenbaar aan de gele bakstenen waar Dudok patent op lijkt te hebben.

De ruime woningen zien er goed onderhouden en authentiek uit. Ze zijn verdeeld over drie flatgebouwen, waarvan twee in de hoek met elkaar verbonden zijn, en drie of vier etages. In het midden van de drie gebouwen ligt een grasveld. Naast en achter de appartementencomplexen heeft Dudok een twintigtal van elkaar merendeels van verspringende garages gesitueerd.

fotoklik

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s