Links naar andere websites en bronnen

Er zijn in Nederland veel liefhebbers van het werk van Dudok. Een aantal van hen is al veel langer actief op internet om hun kennis over de Hilversumse bouwmeester en diens fantastische werk te delen.

Het Dudok Architectuur Centrum, gevestigd in de kelder van het Raadhuis in Hilversum, is het centrum voor architectuur, stedenbouw en ruimtelijk erfgoed in Hilversum. Uiteraard speelt het werk van Dudok een centrale rol in de activiteiten van het DAC.

Dudok-kenner en publicist Pieter Rings is de man achter de website www.architect-dudok.nl. Deze website biedt een schat aan achtergrondinformatie , foto’s en unieke wetenswaardigheden over de architect en diens oeuvre.

De meeste werken van Dudok en een korte beschrijving daarvan zijn te vinden op de website www.tgooi.info, met name de woningbouwprojecten in Hilversum.

Veel originele schetsen en bouwtekeningen van Dudok en unieke foto’s zijn te vinden op de website van het Streekarchief Gooi- en Vechtstreek.

Ook veel informatie en fotomateriaal is te achterhalen via de website www.rijksmonumenten.nl en de beeldbank van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

Een mooi boekje over de betekenis van 100 jaar Dudok, gepubliceerd in 2015, is als pfd-bestand te lezen en te downloaden via deze link.

dudok_logo

En bent u eigenlijk op zoek naar een van die prachtige Dudok-brasserieën in Rotterdam, Arnhem, Den Haag of Tilburg, ga dan naar www.dudok.nl. Trouwens, in Dudoks ‘eigen’ Hilversum heb je ook een uitstekend Café Dudok, naast het station.