Politiepost Larenseweg, Hilversum (1916)

Verwijzing 3

De voormalige politiepost met portaal, toilet, cel en wachtlokaal is gebouwd in 1916, naar een ontwerp van Dudok. Het betreft waarschijnlijk het eerste gerealiseerde, door Dudok ontworpen gebouw in de gemeente Hilversum. Het pandje is gebouwd in een voor zijn vroege werk karakteristieke, aan de Amsterdamse School verwante stijl. De houten politiepost stond oorspronkelijk aan de Kerkbrink en is in zijn geheel verplaats naar de huidige locatie, waar het nog volop in gebruik is als kapperszaak.

Tekst: hilversum.geotalk.nl

fotoklik

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s