Gemeentewerf, Hilversum (1916)

verwijzing-3

Het allereerste gebouw dat onder verantwoordelijkheid van Dudok in Hilversum werd gebouwd was de Gemeentewerf op de hoek Langgewenst – Naarderstraat. De Gemeentewerf dateert van 1916. Dudok was een jaar eerder aangesteld als directeur Publieke Werken in Hilversum. Hij was toen 31 jaar oud.

Het gebouw vertoont duidelijke kernmerken van de Amsterdamse School. Toch is hier en daar ook al goed de signatuur van Dudok te zien, bijvoorbeeld in de toren van de brandweergarage, naast het hoofdgebouw. De toren werd naar verluid gebruikt om de brandweerslangen in op te hangen, zodat ze goed konden drogen.

fotoklik

4 gedachtes over “Gemeentewerf, Hilversum (1916)

  1. Dat dacht ik al,,het enige wat ik vraag is vermelding van mijn naam.
    Ik heb de foto s op mijn Facebook pagina over Hilversum(Mijn Hilversum)
    Ik kan eventueel ze ook via e mail versturen
    Vriendelijke groeten Albertus

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s