9e woningbouwcomplex, Hilversum (1925-1926)

verwijzing-3

Het 9e woningbouwcomplex in Hilversum-Oost werd voltooid in 1926. Het bestond oorspronkelijk uit 42 woningen in het kwadrant gevormd door de Nachtegaalstraat, de Zwaluwstraat, het Zwaluwplein en de Jan van der Heijdenstraat.

Als onderdeel van het grote renovatieproject Dudok Revisited werden in 2009 16 woningen gesloopt. De resterende 26 woningen werden grondig gerenoveerd en vergroot, om aan de moderne wooneisen te voldoen. Er bleven uiteindelijk 16 vernieuwde woningen over.

fotoklik

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s