Nelly Bodenheimschool, Hilversum (1929)

verwijzing-3

De Nelly Bodenheimschool was oorspronkelijk een kleuterschool. De school is in 1929 geopend. Het schoolgebouw heeft alleen een begane grond, onder een karakteristiek pannendak. De maten zijn afgestemd op de kleuters: dit is goed zichtbaar bij de ingang, die veel minder monumentaal is dan die van de naastgelegen Minckelersschool (1927), ook een ontwerp van Dudok. De ramen van de Nelly Bodemheimschool zijn laag zodat de kleuters goed naar buiten konden kijken.
In de jaren 80 is de Nelly Bodemheimschool samengevoegd met de Minckelersschool door de bouw van een nieuw middendeel, in de stijl van de bestaande bebouwing. De school is in gebruik als openbare basisschool.

Tekst deels gebaseerd op brochure Open Monumentendagen Museum Hilversum

fotoklik

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s