14e woningbouwcomplex, Hilversum (1929)

verwijzing-3

Het 14e woningbouwcomplex in Hilversum-Oost bestaat uit 48 woningen in de Edisonstraat en 8 in de Galvanistraat. Het complex is in 1929 opgeleverd. In de jaren ’80 zijn de woningen gerenoveerd onder het motto ‘sober en doelmatig’. Lees: het mocht allemaal niet veel kosten. Bij die renovatie zijn alle stijlkenmerken van Dudok zonder pardon verwijderd.

In de periode 2005/2006 is het hele complex opnieuw gerenoveerd. Nu was er wel oog en aandacht voor de architectuurhistorie en werden stijlkenmerken als de robuuste schoorstenen en torentjes teruggeplaatst. Ook de ramen en deuren lijken weer op die van Dudok, tot en met het originele kleurgebruik.

Tekst gebaseerd op de website van Van Ancum Hoogendoorn

fotoklik

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s