Noorderbegraafplaats, Hilversum (1927-1930)

Eind jaren ’20 van de vorige eeuw ontwierp Dudok de Noorderbegraafplaats, langs wat destijds de noordelijke rand van de bebouwde kom van Hilversum was. De begraafplaats werd in 1929 in gebruik genomen en het jaar daarna werden de gebouwen voltooid. In de periode 1994-1996 is de Noorderbegraafplaats gerestaureerd en zoveel mogelijk in oude staat teruggebracht, onder leiding van  EGM Architecten. Ook Dudok zelf vond, in 1974, zijn laatste rustplaats op de Noorderbegraafplaats.

Video Peter Veenendaal

fotoklik

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s