Multatulischool, Hilversum (1930-1932)

verwijzing-3
Bezoek de Multatulischool in deze fantastische 3D animatie van David Harper.

De voormalige Multatulischool, geopend in 1932, ligt tegenover Beeld en Geluid, net buiten het Mediapark in Hilversum-Noord. Het is een van de bekendste scholen van Dudok. Het gebouw is in 1996 grondig opgeknapt en teruggebracht in de originele kleuren.

De karakteristieke school bestaat uit twee bouwlagen onder een flauw hellend, ver uitkragend pannendak. In een lager bouwdeel, dat gedraaid staat ten opzichte van de overige bebouwing, is de gymzaal ondergebracht.

De entree wordt gevormd door een portiek met luifel en een voor Dudok zo kenmerkende hoge schoorsteen. De school is in gebruik als Gereformeerde basisschool De Wegwijzer. Tekst gebaseerd op folder Museum Hilversum.

fotoklik

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s