Viaduct en twee bruggen, Hilversum (1930-1936)

verwijzing-3

In de jaren ’20 en ’30 was Dudok zeer productief. Terwijl hij volop bezig was met de voltooiing van meesterwerken als het Raadhuis in Hilversum (1931) en de Bijenkorf in Rotterdam (1930) gingen de alledaagse klussen van een stadsarchitect natuurlijk ook gewoon door. Zo bouwde hij in Hilversum kort na elkaar een groot viaduct en twee bakstenen bruggen. Het viaduct in de Insulindelaan (1930) overbrugt het spoor Utrecht-Amsterdam en twee wegen met fietspaden. Het is een van de belangrijkste verkeersaders tussen het westelijk en het oostelijke deel van Hilversum. De Hondenbrug (1930) verving een eerdere, houten brug in de Loosdrechtseweg over de Gooise Vaart. Ook de Nieuwe Havenbrug (1936) overspant de Gooise Vaart, een in onbruik geraakte waterweg naar de Oude Haven. Alledrie de bruggen zijn vandaag de dag nog van levensbelang voor de verkeerscirculatie in de Mediastad.

fotoklik

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s