Recreatiegebied Anna’s Hoeve (1932-1943)

verwijzing-3

Anna’s Hoeve was vooral in het midden van de vorige eeuw een razend populair recreatiegebied met vijvers, speeltuin en restaurant ten oosten van Hilversum.

Anna’s Hoeve was ooit een wat verwaarloosd natuurgebied, dat in 1932 was aangekocht door de gemeente Hilversum. De regering stelde in die jaren geld beschikbaar voor zogeheten werkverschaffingsprojecten, om de enorme werkloosheid tijdens de crisisjaren te bestrijden. Dat gaf Hilversum de kans om voor weinig geld siervijvers aan te leggen in het net verworven natuurgebied. Dudok tekende als warm voorstander van uitvoering onmiddellijk een plan. Hij werkte daarbij samen met J. H. Meijer, met wie hij ook andere groenprojecten heeft ontwikkeld, zoals Laapersveld.

In 1933 ging het werklozenproject van start. Er werden drie siervijvers aangelegd. Met het vrijgekomen zand uit de siervijvers werden drie heuvels opgeworpen. De berg van Anna’s Hoeve stak boven alles uit met een hoogte van 24 meter. Vlakbij de berg verbouwde Dudok een bestaand pand tot theeschenkerij. Daarnaast was een grote speeltuin, eveneens door Dudok ontworpen. Naast bekende speeltuinattributen waren er onder andere een achtbaan, spookhuis, reuzenrad en een treintje.

fotoklik

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s