Flatwoningen ‘Kom van Biegel’, Bussum (1954-1961)

Verwijzing 3

Dudok is in zijn lange carrière als architect behoorlijk actief geweest in Bussum, de noorderbuur van zijn thuisbasis Hilversum. Hij ontwierp de Parkflats, de Julianaflat en Villa Kieft. Maar zijn grootste Bussumse werk is het flatwoningencomplex ‘Kom van Biegel’ aan de Nieuwe ‘s-Gravelandseweg, Parklaan en Gooilandseweg.

De flats kijken uit op het plantsoen van Bieghel. De ‘Kom van Bieghel’ dankt zijn naam aan de vijver, die in 1880 werd uitgegraven in opdracht van de heer Bieghel, die zijn villa Solitude bouwde op een heuvel van afgegraven grond.

De flatwoningen ‘Kom van Biegel’ (de ‘h’ is ergens gesneuveld) zijn particulier bezit. Het complex ligt er uitstekend verzorgd bij.

fotoklik

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s