Begraafplaats Zuiderhof, Hilversum (1958-1964)

Verwijzing 3

Begraafplaats Zuiderhof aan de zuidelijke rand van Hilversum is een van de laatste ontwerpen van Willem Marinus Dudok. Het is aangelegd in de periode 1958-1964 aan de zuidelijke rand van de bebouwde kom van Hilversum. In oktober 2015 aangewezen als Rijksmonument van de wederopbouw.

Door de zuilengalerij wordt de bezoeker begeleid in de overgang van de ‘buitenwereld’ naar de ceremonie in de aula en omgekeerd. Aan de achterkant heeft de aula een weids uitzicht op de allee met de graven aan weerszijden. De aula en de galerij zijn in stemmig kleurgebruik – wit en blauw– gehouden. Een waterpartij completeert het geheel. De begraafplaats gaat naadloos over in de prachtige Hoorneboegseheide.

Tekst vrij naar Museum Hilversum, video Peter Veenendaal

fotoklik

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s