Trompschool, Hilversum (1921)

verwijzing-3

In 1906 bouwde de destijds bekende architect J. W. Hanrath een school aan de Badhuislaan in Hilversum: de Trompschool. Het statige witte pand werd in 1921 grondig en vrijwel onherkenbaar verbouwd onder leiding van Dudok. ‘School nummer 19’ werd een openbare lagere school voor bijzonder onderwijs. In 1929 en 1946 werd de school uitgebreid. Vanaf 1949 staat de BLO-school bekend als de prof. dr. G. Heymansschool. Het gebouw is nu in gebruik als buitenschoolse opvang en peuterspeelzaal.

fotoklik

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s