Jan van der Heijdenschool, Hilversum (1925-1926)

verwijzing-3

Van de vele scholen die Dudok voor Hilversum ontwierp, zijn er slechts twee die de ‘vooruitgang’ niet hebben overleefd: De Jac. P. Thijsseschool uit 1954 aan de Eksterstraat en de majestueuze Jan van der Heijdenschool aan het Zwaluwplein. Deze school uit 1926 werd oorspronkelijk de Zwaluwschool genoemd. Het gebouw was Dudok ten voeten uit, met alle fraaie stijlkenmerken die zijn scholen zo bijzonder maken. In het midden van de jaren 80 viel de Jan van der Heijdenschool ten prooi aan de slopershamer. Er zijn helaas maar weinig goede foto’s van de school bewaard gebleven. (met dank aan Bas Peet)

fotoklik

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s