12e woningbouwcomplex, Hilversum (1928)

verwijzing-3

Het 12e gemeentelijke woningbouwcomplex uit 1928 is een van de kleinste die Dudok heeft gebouwd in Hilversum. Het complex telt 8 woningen, waarvan 6 aan de Merelstraat en 2 aan de Valkstraat. Het is eigenlijk een uitbreiding van het 10e woningbouwcomplex, dat een jaartje ouder is. Het blokje van 6 hoort bij de Merelstraat maar staat dwars op de rest van de woningen in die straat. Het sluit het plantsoentje voor de deur van de Nassauschool aan de noordkant af.

Het complex is in 2007 helemaal gesloopt en herbouwd volgens de originele tekeningen, maar van binnen aangepast aan de eisen van deze tijd. (Met dank aan Jan de Jong van http://www.tgooi.info voor de foto’s van de oorspronkelijke woningen) 

fotoklik

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s