Nienke van Hichtumschool, Hilversum (1929)

Verwijzing 3

In de Jan Blankenlaan in Hilversum draait alles om de door  Dudok ontworpen Nienke van Hichtumschool uit 1930. Met zijn open plein en enorm vrolijke kleuren omarmt dit schoolgebouw de straat. Het lage langwerpige gebouw heeft een opvallende erker met ramen tot bijna op de grond, zodat de kleuters naar buiten konden kijken. Het gebouw is inmiddels een Rijksmonument.

De school werd vernoemd naar de kinderboekenschrijfster die haar laatste jaren in de Bloemenbuurt woonde. Omdat Dudok in de toren van de school nestkasten had ontworpen, heette de kleuterschool in de volksmond al snel de Duivenschool.

Video en tekst: Dudok Wonen

fotoklik

Een gedachte over “Nienke van Hichtumschool, Hilversum (1929)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s