Stal hertenkamp, Hilversum (1937)

verwijzing-3

Tsja, dan mag je wel wereldberoemd zijn in heel Nederland en zelfs een beetje daar buiten, maar als stadsarchitect moet je toch gewoon aan de bak als het hertenkamp een stal nodig heeft. En dus maakte Dudok in 1937 een ontwerp voor een hertenkamp aan de Hoge Naarderweg/Ceintuurbaan in Hilversum. De uitvoering liet even op zich wachten, maar in 1939 werd het hertenkamp gerealiseerd in het kader van een werkgelegenheidsproject. Tegenwoordig is het een kinderboerderij en wonen er geitjes in de stal. In een échte Dudok, dus. En dat kunnen de meesten van ons helaas niet zeggen. Is de hand van de bouwmeester te herkennen in dit hertenpaleis? Nou nee, je moet het wel weten. Hoewel, het ronde raam, de donkere bakstenen plint en het overstekende rieten zadeldak geven de stal toch wel iets Dudokkerigs.

fotoklik

Een gedachte over “Stal hertenkamp, Hilversum (1937)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s