Flatgebouwen Van Nijenrodeweg, Amsterdam (1965-1967)

Verwijzing 3

De laatste gerealiseerde werken van Dudok zijn vier enorme flatgebouwen aan de Van Nijenrodeweg in Amsterdam-Buitenveldert. Er is weinig over deze flats geschreven, omdat ze niet tot het beste werk van de bouwmeester worden gerekend. Toch zijn ze een duidelijk herkenbaar ontwerp van Dudok, met hun karakteristieke donkere verticale kolommen, de evenredig verdeelde vierkante ramen en de ‘dudokiaanse’ ingangen op de begane grond. Langs de Van Nijenrodeweg staan maar liefst vier van deze kolossale, vrijwel identieke flatgebouwen. Ze herbergen honderden woningen, die uitkijken op het groen van het Gijsbrecht van Aemstelpark.

fotoklik

Hergebruik van deze foto’s is toegestaan met de vermelding: foto ©dudok.org

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s