13e woningbouwcomplex, Hilversum (1929-1930)

verwijzing-3

Het 13e woningbouwcomplex van Dudok ligt in de wijk Liebergen, in het oostelijk deel van Hilversum. Alle oorspronkelijke woningen aan het Van ’t Hoffplein, de Lorentzweg, de Jan van der Heijdenstraat en de Marconistraat zijn gesloopt in 2004. Ze zijn vervangen door nieuwbouw: van buiten een kopie van het origineel, van binnen aangepast aan de eisen van deze tijd. Alleen een blokje woningen aan de Kamerlingh Onnesweg, ten zuiden van de Van ’t Hoffstraat, is nog origineel, zij het grondig gerenoveerd.

fotoklik

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s