Parkflats Quatre Bras, Hilversum (1954-1955)

Verwijzing 3

In samenwerking met projectontwikkelaar Johan Matser ontwierp Dudok midden jaren vijftig een complex van 27 appartementen, genoemd naar de villa Quatre Bras, die op deze plek is gebouwd in 1866 en in 1904 werd gesloopt. Het appartementencomplex is een gemeentelijk monument.

De woningen zijn particulier bezit en zijn van begin af aan zeer in trek geweest, mede door de fraaie ligging van het complex aan de rand van de villawijk Trompenberg en de statige Leeuwenlaan richting ‘s-Graveland.

fotoklik

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s