Winkelcentrum met flats, Diemen (1963)

verwijzing-3

Je moet wel heel erg veel van bouwmeester Dudok houden om iets fraais of bijzonders te zien in dit winkelcentrum met flatwoningen in Diemen, ontworpen door het architectenbureau van Dudok en Magnée. Het complex aan de Oud Diemenlaan en Wilhelminaplantsoen werd in 1963 geopend en is sindsdien grondig verbouwd. Alle winkels en andere commerciële ruimten op de begane grond zijn van recentere datum. De flatwoningen boven de winkels, in de bekende gele steen, lijken nog redelijk origineel, behalve de kozijnen.  Dat geldt ook voor de hoge woontoren aan het Wilhelminaplantsoen, met zijn stoere, donkere kolom met liften en trappen. Verder snel vergeten, deze Dudok. Hoewel, Dudok? Volgens zijn biograaf Herman van Bergeijk was Dudoks rol in het ontwerp waarschijnlijk marginaal. Het werk is grotendeels gedaan door medefirmant Robert Magnée. En toch staat het te boek als een Dudok. Staat wel goed op Funda.

fotoklik

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s