Lorentzschool, Hilversum (1929-1930)

verwijzing-3

De Lorentzschool bestond aanvankelijk uit twee, aan elkaar gebouwde scholen: De Valeriusschool en de Marnixschool, die werden geopend in 1930. Het gebouw staat aan het einde van de Lorentzvijver, een waterbergplaats voor de wijk, die tegelijkertijd siervijver is en onderdeel van de groene kamstructuur van deze tuinwijk.

De school heeft een L-vormige plattegrond met een vleugel voor de lokalen en een lagere aanbouw met de gymzaal. De entree bevindt zich onder een luifel, in de oksel van de rechthoekige bouwvolumes, waar ook het schoolplein is gelegen. De school is in gebruik als openbare basisschool voor Daltononderwijs.

Tekst: Museum Hilversum

fotoklik

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s