Warenhuis De Bijenkorf, Rotterdam (1929-1930)

Verwijzing 3

De oude Bijenkorf van Rotterdam, ontworpen door Dudok, werd in 1930 geopend en was het grootste en modernste warenhuis van Europa. Een sprookjespaleis van glas en steen, vol luxe producten uit de hele wereld. In mei 1940 werd het gebouw grotendeels verwoest door het Duitse bombardement op Rotterdam. Midden jaren vijftig werd het restant afgebroken en sindsdien is dit meesterwerk van ’s lands beroemdste bouwmeester in de vergetelheid geraakt. Deze documentaire, ‘Stad van licht’, brengt Dudoks Bijenkorf weer tot leven met unieke filmbeelden, prachtige foto’s en mooie verhalen. Hier vindt u een schitterende 3D-animatie van het gebouw.

foto’s collectie Jan Sluijter: http://www.jansluijterphotography.com. Video Peter Veenendaal

fotoklik

3 gedachtes over “Warenhuis De Bijenkorf, Rotterdam (1929-1930)

  1. I am writing from the United States hoping you might be able to help me. My grandfather was Leo Meijer who was director of de Bijenkorf in 1930 when the Dudok Building was opened. I was wondering if someone might have any photographs of that event. Not only was my grandfather there but I believe my 10 year old mother Lily took part in the opening ceremony in some way. I would be most grateful if you could send any pictures you might have.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s