Woningen Vingboonsstraat, Tilburg (1938)

verwijzing-3

Dudok ontwierp twee woningbouwprojecten in Tilburg, beide in opdracht van projectontwikkelaar  Van Grootel. Het grootste is Park Zorgvlied, een project voor de rijkere Tilburgers dat werd opgeleverd in de jaren 1936-1938. Ongeveer tezelfdertijd en in dezelfde stijl bouwde Dudok twee tegenover elkaar gelegen rijen woningen aan de Philips Vingboonsstraat. Het zijn typische jaren-dertigwoningen van lichtbruin baksteen met pannendaken. Midden in de gesloten woningrijen worden de nokken twee keer hoger en tegelijk worden daar de rooilijnen naar voren geschoven, om de lange rijen te doorbreken. De woningen doen erg denken aan die in het Witte Dorp in Eindhoven, die een jaar later zijn gebouwd. De Tilburgse Dudoks hebben geen monumentenstatus.

fotoklik

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s